设为首页收藏本站

四季歌文学社区

立即注册(鼓励中文名字)

QQ登录

只需一步,快速开始

楼主: 义夫义

[原创] [短小说]《他与她》

昨天 04:45

感悟每个年轻时代每个人都有一段刻骨感情,不忘初心,应该。甚至一辈子,也应该。每个人的故事都不一样,祈福也是我们这代人的而现代人不能做到的。所以我们那代人受的思想教育真的不错。文章不错,全文贯注了人品思想,不错。{:1_207:}

感谢一方老师鉴评留言鼓励,受教受教。问好!  详情 回复 发表于 2021-11-23 23:53

我就在水一方 发表于 2021-11-18 12:20
    感悟每个年轻时代每个人都有一段刻骨感情,不忘初心,应该。甚至一辈子,也应该。每个人的故事都不一样,祈 ...

感谢一方老师鉴评留言鼓励,受教受教。问好!{:1_222:}

是吗,呵呵,就是说我也没有关系哦。良药苦口利于病,忠言逆耳利于行嘛。{:1_211:}

义夫义 发表于 2021-11-23 23:53
    感谢一方老师鉴评留言鼓励,受教受教。问好!

你也是那个年代出生人,思想都很守旧哟。{:1_214:}

我并非是守旧哦,而是随着年龄越大,我的胆子越小喽。呵呵。  详情 回复 发表于 2021-12-20 00:04

义夫义 发表于 2021-12-13 03:17
    是吗,呵呵,就是说我也没有关系哦。良药苦口利于病,忠言逆耳利于行嘛。

过去初心留在心底,好事,贞,不滥情应该是很好呀。品行好嘛。{:1_214:}

感谢一方老师的鉴评,遥祝您虎年吉祥快乐!  详情 回复 发表于 2022-3-3 23:38

He and she

义夫义 Yifuyi

He asked her carefully, "since we can't be husband and wife in this life, what shall we do?"
    "Let's be confidants!" She said to him.
      He said, "no, I can't bear that concern and missing. No one can be a lifelong confidant."
      "Let's be lovers!" She said to him.He said: "no, because you are a kind, gentle and virtuous woman. Although our feelings are not favored by the sun, such ambiguous words are a kind of stain on us."
      "Let's be brothers and sisters!" She said to him.
      He said: "no, the love between us has already gone beyond the kind of family affection between brothers and sisters. Will a brother look at his sister with that kind of tender love? I won't be such a brother."
      "Let's be friends. I can only give you this." She said to him.
      He said: "no, in my heart, you have long been my lover in the same boat in my life and become a friend. From then on, I can't face you and your other half, nor can I imagine that when you are with your other half in the future... I can't resist not thinking of you when I sleep with my other half in the same bed."
    "Well, we'd better separate forever and be enemies who don't communicate with each other!" He said to her:"Since we can't change our destiny, this life is doomed not to be happy with each other for a lifetime. Instead of worrying and suffering about each other, hating away from each other's sight, we can't find each other forever, and never meet in this life. This may be the best relief."
      She stunned and he cried. No one can imagine that what they can give each other in the end is such an outcome.
      However, they all know that only such a choice can keep each other's kindness and purity, and will no longer hurt moreh.

义老师:这是翻译的英文吗?

老师还懂英文。敬佩!{:1_207:}

惭愧,所知英文甚少。新年好!  详情 回复 发表于 2022-2-7 23:23

义夫义 发表于 2021-12-13 03:17
    是吗,呵呵,就是说我也没有关系哦。良药苦口利于病,忠言逆耳利于行嘛。

老师是心胸宽阔的人,宰相肚里能撑船。我可不行哟,如果有逆耳的话,我会生气的哦。

如果有人冤枉你,骂你,你不生气吗?

我就在水一方 发表于 2021-12-13 08:07
    你也是那个年代出生人,思想都很守旧哟。

我并非是守旧哦,而是随着年龄越大,我的胆子越小喽。呵呵。{:1_226:}

义夫义 发表于 2021-12-20 00:04
    我并非是守旧哦,而是随着年龄越大,我的胆子越小喽。呵呵。

噢,守旧意义很多。{:1_222:}

老师这篇短小说,写的非常精彩,为我们塑造了一种别样的爱,令人感动。{:1_222:}

我就在水一方 发表于 2021-12-13 18:39
    老师还懂英文。敬佩!

惭愧,所知英文甚少。新年好!{:1_222:}

义夫义 发表于 2022-2-7 23:23
    惭愧,所知英文甚少。新年好!

谦虚

义夫义 发表于 2021-11-23 23:53
    感谢一方老师鉴评留言鼓励,受教受教。问好!

义老师,新年好!{:1_222:}
    您感客气了,非常感谢您对创作分享。{:1_207:}

我就在水一方 发表于 2021-12-13 08:12
    过去初心留在心底,好事,贞,不滥情应该是很好呀。品行好嘛。

感谢一方老师的鉴评,遥祝您虎年吉祥快乐!{:1_222:}

谢谢。{:1_222:}